címe   Baboskönyv
 
 
2016.11. 17. Egyesületünk kiadásában megjelent a Baboskönyv. Gondolta volna, hogy a gladiátorok a lencséből merítették erejüket? Tudta, hogy a száraz hüvelyesek termesztésével a klímaváltozás ellen is küzdetünk? Vegetáriánusok számára különösen ajánlott a a hüvelyesek fogyasztása, mivel az egyik legértékesebb fehérjeforrásunk. A Baboskönyvben a sok izgalmas újdonság mellett ínycsiklandó babos, lencsés, csicseriborsós recepteket is találunk.

A Baboskönyvet a Pillangó Egyesületet adja ki, amely hátrányos helyzetű, főképp borsodi kistérségekben a bio közösségi kertek kialakítását segíti elő. Vásárlásával Ön is tehet azért, hogy saját termesztetésű, egészséges és finom ételek kerüljenek a a szegénységben élő családok asztalára.

Babos könyv

Miért aktuális?

A tudatos táplálkozás elterjedésének hatására már hazánkban is egyre többen érdeklődnek a növényalapú fehérjefogyasztás iránt, ugyanakkor magyar nyelven egyelőre alig találni hozzáférhető irodalmat. Kevesen tudják például, hogy a hüvelyesek az egyik legértékesebb fehérjeforrásunk, valamint számos értékes vitamint tartalmaz. A Pillangó Fejlesztések e fontosnak tartott téma kapcsán készítette el a hiánypótló Baboskönyvet, amely 2016. november 16-án jelent meg.

A Baboskönyv megjelenésének másik apropója, hogy a FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) a 2016-os évet a szárazhüvelyesek nemzetközi évének deklarálta.

Kinek szól a Baboskönyv?

Mindazoknak, akik:
- a tudatos táplálkozás iránt érdeklődnek,
- húsmentes életmódot folytatnak,
- valamilyen egészségügyi okból kell táplálkozási szokásaikon változtatniuk,
- érdeklődnek a táplálkozás és a történelem összefüggései iránt.

A Baboskönyv Steiner Kristóf a vegán táplálkozás ismert zászlóvivőjének ajánlásával jelent meg.
A kiadvány színes, olvasóbarát és tartalmas információkat nyújt a hüvelyesekről. Számos történelmi érdekességről olvashatunk benne, de lapjain felbukkannak rég elfeledett népi hiedelmek és mesék is a világ minden tájáról. A Baboskönyvben a klasszikus bableves - lencsefőzelék tengelytől eltérve izgalmas recepteket is találunk.

Hol vásárolható meg a Baboskönyv?

Bulk Shop

Filantrópia Adománybolt

Írók Boltja

Szatyorbolt (webshop)

Zöld Bolt ( webshop )

A Baboskönyvet a Pro-Cserehát Egyesületen keresztül is megrendelheti, így a kiadvány ára csupán 2650 Ft. (több példány vásárlása esetén kedvezményt biztosítunk)

További információ és rendelés: prolecso@gmail.com vagy judit.ivanyos@gmail.com
 
Pillangó Szabadfolyású Fejlesztések a Facebookon
© bffd.hu - Butterfly Free Flow Development
Külföldről támogatott civil szervezet