címe   Ökológiai médiatábor hátrányos helyzetű borsodi gyermekeknek
 
 
2016.06.31. A Pillangó Fejlesztések 2016-ban különleges nyári programot kínált borsodi kistelepüléseken élő fiatalok számára. Az újszerű kezdeményezésként életre hívott táborba Magyarország elmaradott településeiről vártunk - a környezetvédelem és a multimédia világa iránt érdeklődő - gyerekeket.

Nyolc borsodi kisfalu - Hejőpapi, Ároktő, Szakáld, Hejőszalonta, Hejőkeresztúr, Kázsmárk, Szirmabesenyő és Sajóbábony - 35 felső tagozatos diákja vett részt 2016 júniusában a Pillangó Fejlesztések ökológiai médiatáborában. A táborlakók olyan környezetvédelem és fenntarthatóság iránt érdeklődő gyerekek voltak, akik a „zöld” téma kapcsán szívesen nyertek bepillantást a videofilm készítés és vágás, illetve a fotózás és a közösségi média felelősségteljes használatába is.

A táborban az élményalapú tanulást előtérbe helyező munka két csoportban zajlott. Az ökológiai csoport tagjai – szakemberek vezetésével – feltérképezték saját településük természeti helyzetét, és kidolgoztak egy helyben megvalósítható „zöld” munkatervet, illetve a hétköznapokban is egyszerűen kivitelezhető környezetvédelmi praktikákkal gyarapították tudásukat.

A média csoportban tevékenykedő gyerekek a Canon által biztosított videokamerák és fényképezőgépek használatának fortélyaival ismerkedtek; illetve képzett oktatók és médiaszakos diákok segítségével kaphatták lencsevégre az ökológia csoport munkájának különféle mozzanatait.

A résztvevők már a tábor előtt bizonyították elhivatottságukat a fenntarthatóság és a
környezetvédelem iránt: pályamunkaként plakátot, rajzot, makettet, videót vagy leírást küldtek arról, hogyan fejlesztenék és tennék élhetőbbé környezetüket.

Az ökológiai médiatábor nyílt záróeseményén a résztvevők a saját maguk által készített videókon és képeken keresztül mutatták be a hét során elsajátított tudásukat.

A tábor létrejöttét a Canon Hungária Kft. támogatta.
 
Pillangó Szabadfolyású Fejlesztések a Facebookon
© bffd.hu - Butterfly Free Flow Development
Külföldről támogatott civil szervezet