címe   Hejőkeresztúr
 
 
Hejőkeresztúron a Pro Lecsó program a település által elnyert TÁMOP-5.3.11-13/2-2013-0017 szerződésszámú "Hogy ismét benépesüljön Hejőkeresztúr családfája" településfejlesztési program keretein belül indult el 2014-ben 13 résztvevővel.

A gazdálkodásra használt terület feltörésében a helyi TSZ volt segítségünkre, az ő segítségükkel valósulhat meg az egyik kert öntözése és áramellátása is. Már a program hivatalos elindulása előtt akadtak lelkes önkéntesek, akik munkájukkal segítették a kert művelhetővé tételét és a fóliasátor felállítását. A korábbi parlagföldek a késői, májusi kezdés ellenére nyárra gyönyörű, változatos biokertek képét mutatják.

A Pro Lecsó programmal Hejőkeresztúr önkormányzata nem csupán egy közösségi kertészeti program elindításában, hanem az egész településre kiterjedő fenntartható fejlesztés megalapozásában is érdekelt. Ezért itt nem csak a programban résztvevő kertészek oktatására, hanem a település többi lakójának szemléletformálására is nagyobb hangsúlyt fektetünk. A gyakorlatban ez a komposztálás, a házi magfogás és az egészséges táplálkozáshoz kapcsolódó előadások, ismertető anyagok, versenyek formájában valósul meg.

A településfejlesztési program saját Facebook oldallal rendelkezik, amely az alábbi linken érhető el:
https://www.facebook.com/groups/1401737890089981/

Az alábbi válogatáson kívül további fotókat talál Facebook albumunkban:

Pro Lecsó program Hejőkeresztúrban 2014-2015

Sikeresen lezajlott és 2015. augusztus 31-én lezárult a "Hogy ismét benépesüljön Hejőkeresztúr családfája" TÁMOP 5.3.11-13/2-2013-0017 számú projekt, melyben hangsúlyos szerepet töltött be a Pro Lecsó program.
Az elkészült film összefoglaló a projekt eseményeiről: Projektfilm Hejőkeresztúr
 
 
Pillangó Szabadfolyású Fejlesztések a Facebookon
© bffd.hu - Butterfly Free Flow Development
Külföldről támogatott civil szervezet