címe   Bemutatkozás
 
 
Szervezetünk célja komplex térségfejlesztő programok kialakítása, azok beindítása és nyomon követése. Olyan összetett társadalmi problémákra keressük a hosszútávon is hatékony és komplex válaszokat, mint a munkahelyteremtés, az egészséges életmód és a környezetvédelem.

Minden programunkba igyekszünk az összes érintett felet bevonni. Települési programjainkat az integrált fejlesztés elvei alapján tervezzük és valósítjuk meg, a település vezetése, a szegénységben élők, roma és nem roma lakosság részvételével, a megélhetésük elősegítésével. Erre példa Pro Lecsó programunk, amely a vegyszermentes, mezőgazdasági termelésen keresztül nyújt kiutat a résztvevőknek a szegénységből, a munkanélküliségből, s nem egy esetben az éhezésből is, míg az adott település számára a településfejlesztés egyik lehetséges útját jelenti.

A térségfejlesztő programok mellett szervezetünk kutatási tevékenységet is végez hazai és nemzetközi partnerekkel közösen. Vizsgáljuk a szegénység társadalmi gyökereit, valamint a szegénységet és a vidékfejlesztést érintő jogszabályi környezetet és azok változásainak hatását.

Munkánk során az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy a kistelepülések információhiánnyal, anyagi és humán kapacitás gondokkal küszködnek, amikor településfejlesztésről van szó. Ezért elkezdtük egy hálózat kialakítását, amely kapcsolódási lehetőséget nyújt a közösség alapú fejlesztésben érdekelt önkormányzatoknak és civil szervezeteknek.

Jogi működési formánkat a civil szerveződés keretei között találtuk meg. Működési hátterünket a Pro-Cserehát Egyesület adja. Állandó, kis létszámú stábunk mellett különböző szervezetekkel és magánszemélyekkel dolgozunk együtt céljaink megvalósításáért.

vidékfejlesztés   közösségi mezőgazdálkodás   roma   szegénység   vegyszermentes mezőgazdaság   munkanélküliség   részvételi alapú tervezés  
 
Pillangó Szabadfolyású Fejlesztések a Facebookon
© bffd.hu - Butterfly Free Flow Development
Külföldről támogatott civil szervezet