címe   Együttműködő partnerek
 
 

Matera HUB Matera HUB

A dél-olaszországi Matera városában működő Matera HUB egy kreatív projektiroda, mely a régióban működő kreatív szakembereket, kezdő vállalkozásokat, kisebb és nagyobb európai projekteket fogja össze.
Egyesületünk 2016 óta működik együtt a szervezettel, melynek első állomása a - Matera HUB segítségével szervezett - tanulmányi utunk volt Basilicata régióban. A dél-olaszországi Matera városába szervezett tanulmányút célja az volt, hogy gyakorlati példákon keresztül ismertessük meg a Hejő-Sajós együttműködés polgármestereit egy elmaradott térség - aktív közösségi részvétellel zajló - újjáélesztésének példájával. Szakmai partnerünk, a MateraHUB fontos szerepet játszik ebben a folyamatban, a konzorcium európai szinten is elismert munkát végez a szektorok közötti együttműködésen alapuló társadalmi és gazdasági innováció területén.
A 2016 végén elnyert ERASMUS+ pályázatunk, a RUSDELA projekt előkészítésében és lebonyolításában is aktívan együttműködünk a Matera HUB szervezettel. Ennek a projektnek a keretén belül Európa szerte elmaradott térségek problémáira keressük közösen a megoldást egy, a helyi döntéshozóknak szóló felnőttoktatási program kidolgozásán keresztül.

Link: Matera HUB

Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet Közhasznú Nonprofit Kft (ÖMKi)Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet Közhasznú Nonprofit Kft (ÖMKi)

Az ÖMKi célja az ökológiai gazdálkodás és élelmiszeripar magyarországi fejlesztése tudományos kutatások és ismeretterjesztési, képzési tevékenységek révén. Az ÖMKi partnerintézete a svájci Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (FiB), amely 1973 óta folyamatosan végez gyakorlati tudományos kutatásokat az ökológiai gazdálkodás fejlesztésének érdekében. Jelenleg több mint 200 gazdaságban folynak a kutatások Svájcban. Néhány Pro Lecsó kert részt vesz az ÖMKI paradicsom tájfajta kísérletében is.
Link: BiokutatásMatthew HayesMatthew Hayes

Biogazdálkodó, oktató Szent István Agrártudomány-egyetem; 25 éve gazdálkodik Magyarországon. Jelenleg is saját terményeit értékesíti a MOM biopiacon. E mellett a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karán oktat. A Pillangó Fejlesztésekkel több éve együttműködik. A ProLecsó programban a résztvevők oktatási anyagának elkészítéséhez járult hozzá, az oktatók oktatásában és a mintakertészetek tervezésében is részt vesz.
Link: https://www.facebook.com/zsamboki.biokertERGO NetworkERGO Network

Szervezetünk a magyar tagja a brüsszeli székhelyű ernyőszervezetnek, mely az európai terepen dolgozó roma és pro-roma szervezetek munkáját támogatja.
Link: http://www.ergonetwork.org/ergo-network/network/

vidékfejlesztés   közösségi mezőgazdálkodás   roma   szegénység   vegyszermentes mezőgazdaság   munkanélküliség   részvételi alapú tervezés   ERGO Network  
 
Pillangó Szabadfolyású Fejlesztések a Facebookon
© bffd.hu - Butterfly Free Flow Development
Külföldről támogatott civil szervezet