I. Hejőkeresztúri Főzőverseny "Projektcsapat" csapatának receptje
Alternatív padlizsán francia pirítós
Pácolt csirkemell filé
Bacon szalonna
A megmosott padlizsánokat hosszában felvágjuk szeletekre, mintha kenyeret vágnánk! Sózzuk, borsozzuk. A pácolt csirkemelleket két szelet padlizsán közé helyezzük, mintha szendvicset készítenénk. A szendvicsek két oldalára egy-egy bacon csíkot helyezünk, hogy a francia pirítós sütőben ne tapadjanak oda! Lezárjuk a sütőt és készre sütjük a pirítósokat. A recept fűszerezését és a csirkemell pácolását illetően szabadon variálható ízlés szerint. Az alap receptben ázsiai páclevet készítettem frissen vágott chili paprikával. Fokhagymás chili szósz, ötfűszer keverék, szójaszósz, méz és fokhagyma alkották az alapot. Ebbe pácoltam be a mellfiléket egy éjszakára. A paprika magját kaparjuk ki, mert nagyon csípős lesz és a hölgyek és gyermekek messze szaladnak tőle!