I. Hejőkeresztúri Főzőverseny Lányok csapatának receptje
Csőben sült töltikés mángoldtekercsek
HOZZÁVALÓK: (4-6) főre
Töltelékhez
5 db szikkadt szemle,
5 db tojás
1 kis fej vöröshagyma
1 ek. olaj
1 csokor petrezselyem
pirospaprika, só, bors
Gratinhoz
4 dl besamel mártás
1 db tojássárgája
1 kis doboz tejföl
15 dkg reszelt sajt
só, bors, szerecsendió
15 db mángoldlevél
Elkészítés
Mángoldleveleket leforrázzuk, megtöltjük a töltelékkel.
Töltelékhez: hagymát megdinszteljük az olajon, pirospaprika a végén + petrezselyem, kinyomkodott szemlét, só, bors, delikát, + tojás.
Tepsibe rakjuk a töltelékeket és leöntjük a gratinnal + sajt. 200 C-os villanysütőben pirosra sütjük.