Rendkívül egyszerű, és mégis kicsit különlegesebb saláta ez, mely kiváló téli étel. Friss, nyers ételként fogyaszthatjuk, akár salátának főétel vagy reggeli mellé. Ha úgy alakul, olivabogyó nékül is kiváló.
Hozzàvalòk :
1 fej vékonyra szeletelt édeskömény, 1-màsfél vékonyra szeletelt narancs, 1 ùjhagyma (vagy ½ vékonyra szeletelt lilahagyma) ,5-6 fekete olivabogyò (ha nincs fekete, a zöld is jò), ½-1 ek citromlé, 1-2 ek olivaolaj, sò, bors
Elkészités
Összekeverjük a vékonyra szeletelt édesköményt, a vékonyra szeletelt narancsot és az ùjhagymàt a zöldjével együtt. Összekeverjük a citromlét a sòval majd hozzàadjuk az olivaolajat. Ràöntjük az öntetet a salàtàra, majd izlés szerint megborsozzuk.
Ezt a receptet Zsuzsától kaptuk, Párizsból. Várjuk tőle a többit is, sőt akár másoktól is. Elsősorban egyszerű, és inkább olcsó ételeket várunk, fényképpel.