Fokhagymás tejfölös mángold
 
 
A mángold hasonlatos a spenóthoz, ezt mondják a legtöbben, amikor kérdezik, mégis mi ez a fura nevű zöldség. De ezt csak jobb híján állítjuk, hiszen ízeket leírni nagyon nehéz. A pontosabb válasz: ugyanolyan, de teljesen más. Persze zöld ugyan, de a levelei sokkal nagyobbak, ami megkönnyíti a feldolgozást, sokkal szaporább, amitől jobb termelni, és sokkal frissebb ízű, mint a spenót.
Ez az étel a bordós szárú mángoldból készült, de létezik sárga és sima zöld szárú mángold is, az ízük teljesen egyforma.

Hozzávalók:
¾ – 1 kilogram mángold, néhány gerezd fokhagyma, só, bors, 2 deciliter tejföl.

Elkészítés
A mángoldot megmossuk, lecsöpögtetjük majd felaprítjuk.
Mindeközben 3-4 gerezd fokhagymát enyhén megpirítunk vajon vagy olajon. A felaprított mángold egy részét beletesszük, majd amikor néhány perc múlva összeesett, hozzátesszük a többit is. Sóval és borssal ízesítjük. 10 perc alatt kész is van. Ekkor levesszük a tűzről és tejföllel ízesítjük.
Tálalhatjuk rizzsel, leginkább barna rizzsel, de kölessel még finomabb.


mángi
mángold   vegetáriánus   nyár  
 
 
Szólj hozzá!
Pillangó Fejlesztések a Facebookon
© bffd.hu - Butterfly Development
Külföldről támogatott civil szervezet