Ördöglángos
 
 
I. Hejőkeresztúri Főzőverseny Kismamák, anyukák csapatának receptje

Ördöglángos


Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg. burgonya, egy kisebb cukkíni
20 dkg. liszt /fele teljes kiőrlésű tönköly /
1 db. tojás, 3 gerezd fokhagyma, só, bors
½ kg. csirkemell /előző este olajos, fűszeres pácban bepácolva- kevés só, fekete bors, fehér bors, fokhagyma, rozmaring, bazsalikom /
Zöldségek : uborka, paprika, paradicsom, mángold levél
4 dl. tejföl- /12 %- os/, kapor, fokhagyma, só, bors

Elkészítés:

A burgonyát finomra reszeltük, a cukkinit kicsit nagyobbra- pl. mint a káposztát. Hozzákeverjük a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A keveréket kicsit állni hagyjuk, közben apróra vágjuk a zöldségeket. A tejföl egyik felét kaprosan, a másikat fokhagymásan készítjük el öntetnek.
Tárcsán kisütjük a csirkemell szeleteket és a lepényeket/ ha sűrű, kevés vízzel, vagy tejjel hígíthatjuk/
Tálalás: A lepények egyik felére feldarabolt husit és zöldséget halmozunk, meglocsoljuk egy kevés öntettel, ráhajtjuk a lepény másik felét. A tetejére ismét zöldség és öntet kerül.

Ördöglángos


burgonya   cukkini   liszt   fokhagyma   csirkemell   bazsalikom   rozmaring   paradicsom   paprika   mángold   kapor   Hejőkeresztúr  
 
 
Szólj hozzá!
Pillangó Fejlesztések a Facebookon
© bffd.hu - Butterfly Development
Külföldről támogatott civil szervezet