|
|
Padlizsános lecsó vakaróval |
|
|
I. Hejőkeresztúri Főzőverseny "Hejőszalontai Pro Lecsó Tagok" csapatának receptje
Padlizsános lecsó vakaróvalHozzávalók: 2kg paprika, 1kg paradicsom 1/2 kg hagyma 1/2 kg padlizsán
Elkészítés módja: A hagymát,paprikát vékony csíkokra vágjuk,majd olajon pici sóval dinszteljük. A paradicsomot és a padlizsánt a hajától megpucoljuk kicsire felkarikázzuk. amikor a paprika és a hagyma megpuhul a paradicsomot,padlizsánt ráöntjük ízlés szerint fűszerezzük majd össze főzzük.
Vakaró Hozzávalók: 1kg liszt 2 kávéskanál szódabikarbóna kávéskanál só fél liter víz (még össze nem áll a tészta)
Elkészítés : Tálban a mennyiségeket összeöntjük, meggyúrjuk,és meleg platnin kisütjük.
Tálalás fogyasztás: A nap minden szakában fogyasztható,gyerekek felnőttek egyaránt szeretni fogják. |
padlizsán m paradicsom paprika hagyma Hejőkeresztúr
|
|
|