Padlizsános lecsó vakaróval
 
 

I. Hejőkeresztúri Főzőverseny "Hejőszalontai Pro Lecsó Tagok" csapatának receptje


Padlizsános lecsó vakaróval


Padlizsános lecsó vakaróval

Hozzávalók:
2kg paprika,
1kg paradicsom
1/2 kg hagyma
1/2 kg padlizsán

Elkészítés módja: A hagymát,paprikát vékony csíkokra vágjuk,majd olajon pici sóval dinszteljük.
A paradicsomot és a padlizsánt a hajától megpucoljuk kicsire felkarikázzuk.
amikor a paprika és a hagyma megpuhul a paradicsomot,padlizsánt ráöntjük ízlés szerint fűszerezzük majd össze főzzük.

Vakaró
Hozzávalók:
1kg liszt
2 kávéskanál szódabikarbóna
kávéskanál só
fél liter víz (még össze nem áll a tészta)

Elkészítés : Tálban a mennyiségeket összeöntjük, meggyúrjuk,és meleg platnin kisütjük.


Tálalás fogyasztás: A nap minden szakában fogyasztható,gyerekek felnőttek egyaránt szeretni fogják.
padlizsán   m paradicsom   paprika   hagyma   Hejőkeresztúr  
 
 
Szólj hozzá!
Pillangó Fejlesztések a Facebookon
© bffd.hu - Butterfly Development
Külföldről támogatott civil szervezet