Rakott csicsóka spenóttal
 
 
Hozzávalók
• fél kg csicsóka
• 30 dkg friss spenót vagy egy csomag fagyasztott
• 3 dl tejföl vagy jó minőségű, sűrű natúr joghurt
• 100 gramm friss fehér sajt (juhtúró/ friss házi sajt/ feta/krémfehér sajt)
• Reszelt sajt a tetejére

Elkészítés
A csicsókát alaposan ledörzsöljük, megmossuk, majd bő vízben puhára főzzük vagy párolóedényben megpároljuk. A spenótot megmossuk és kevés olajon fokhagymával összeugrasztjuk. A tejfölt vagy joghurtot a friss sajttal simára keverjük. A megfőtt csicsókát szeletekre vágjuk, a párolt spenóttal és a tejfölös keverékkel összekeverjük (vagy rétegezzük, mint a rakott krumplit), a tetejét megszórjuk sajttal és előmelegítette sütőben 180 fokon aranybarnára pirítjuk.
Megjegyzés: Érzékeny gyomrúak pucolják meg a csicsókát főzés előtt vagy után

csicsó

csicsóka   vegetáriánus   spenót  
 
 
Szólj hozzá!
Pillangó Fejlesztések a Facebookon
© bffd.hu - Butterfly Development
Külföldről támogatott civil szervezet