Ez a zöldségkrémleves a hejőkeresztúri óvodában megtartott egészségnapra készült 2014. november 12.-én.
Előnye, hogy mindenféle zöldségből készülhet, igazi "kamraürítő" recept, ami egészséges is!
Hozzávalók
0,5 kg vegyes zöldség (zeller, sárgarépa, fehérrépa)
0,2 kg krumpli
1 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
Elkészítés
1. A zöldségeket és a krumplit kis kockákra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk
2. A hozzávalókat feltesszük főni annyi vízben, ami bőségesen ellepi, sózzuk, borsozzuk
3. Alacsony lángon addig főzzük, amíg minden züldség megpuhult- nem kell szétfőzni, nem baj ugyanis, ha kissé darabos marad
4. A levest botmixerrel összeturmixoljuk és apróra vágott petrezselyemmel összekeverjük, pirítóssal tálaljuk
nincs benne zsiradék?
bizonyos vitaminok zsiradék nélkül nem oldódnak...