Zöldségkrémleves
 
 
Ez a zöldségkrémleves a hejőkeresztúri óvodában megtartott egészségnapra készült 2014. november 12.-én.
Előnye, hogy mindenféle zöldségből készülhet, igazi "kamraürítő" recept, ami egészséges is!

Hozzávalók
0,5 kg vegyes zöldség (zeller, sárgarépa, fehérrépa)
0,2 kg krumpli
1 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem

Elkészítés
1. A zöldségeket és a krumplit kis kockákra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk
2. A hozzávalókat feltesszük főni annyi vízben, ami bőségesen ellepi, sózzuk, borsozzuk
3. Alacsony lángon addig főzzük, amíg minden züldség megpuhult- nem kell szétfőzni, nem baj ugyanis, ha kissé darabos marad
4. A levest botmixerrel összeturmixoljuk és apróra vágott petrezselyemmel összekeverjük, pirítóssal tálaljuk


leves1

vegán   leves   ősz   tél   zöldség   répa   zeller   Hejőkeresztúr   egészségnap  
 
 
Szólj hozzá!
nem értem.
nincs benne zsiradék?
bizonyos vitaminok zsiradék nélkül nem oldódnak...
920204 (2015. március 15.)
Pillangó Fejlesztések a Facebookon
© bffd.hu - Butterfly Development
Külföldről támogatott civil szervezet