Büszkék vagyunk erre a tudástárra, amelyet Kassai Melinda írt és Kismarty-Lechner Zita grafikus tervezett.
A kiadvány megtekinthető PDF formátumban
dr. Kazai Anita egészségügyi szakíró ajánlója:
Szinte hihetetlen, de ebben a rövid könyvben minden benne van, ami fontosat a hüvelyesekről tudhatunk (na jó, a borsó genetikájáról és a tudományos örökléstant a borsó genetikáját tanulmányozva megalapozó Ágoston-rendi szerzetesről nem szól). E recept nélküli recept¬könyv jó ötleteket ad a vásárlástól és a tárolástól kezdve a táplálkozástanon át az új ízkompozíciók kialakításáig a főzésben kezdőknek és profiknak egyaránt. Ha elolvassuk, nemcsak érdekes összefüggések hálójában barangolhatunk, de megújul a konyha iránti szeretetünk és egészségünk is. Sőt, felfrissül a lelkünk is, mert abban is segítséget kapunk, hogy egyéni döntéseinkkel miként vihetjük előre a természetvédelem ügyét. Ráadásul úgy tűnik, tanácsai könnyen gyakorlatba ültethetők; hogy valóban így van-e, arról a második kiadás kapcsán fogok beszámolni az olvasóknak.
2019 során e-könyvünk fejezeteihez kapcsolódóan összejöveteleket szerveztünk gyakorlati bemutatóval, beszélgetéssel, az adott téma rövid ismertetésével, és az elmaradhatatlan lencsés-babos finom falatokkal.
A kiadvány bemutatója 2019. október 28-n volt a nepazarolj! Zero waste shop & café-ban.
Nagyon köszönjük, ha visszajelzést kapunk a kiadványról e-mailben az info@bffd.hu címen.