címe   Munkatársaink
 
 
Ekler ÉvaEkler Éva - Szervezetünkben egyik fő feladatom az irodavezetői feladatok ellátása. Ezen túl projektfeladatokat is ellátok, főleg a folyamatos monitorozás és a közösségszervezés területén. Eredetileg közgazdászként diplomáztam a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen. Szervezetünk elnökségének is tagja vagyok.

Kassai Melinda

Kassai Melinda - Projektfejlesztő, fordító, egyéni és közösségfejlesztési szakértő vagyok. Évek óta foglalkozom egyéni, és közösségi szinten is hátrányos helyzetű egyének és települések mobilizálásával, fejlesztésével. Széleskörű és sokrétű nemzetközi és hazai térségfejlesztési tapasztalatokkal rendelkezem. A Pillangó Fejlesztések és a Pro Cserehát Egyesület egyik alapító tagja vagyok, jelenleg a szervezet vezetője. Elsősorban a Pro Cserehát Egyesület fejlesztői teendőit látom el, nemzetközi, hazai és regionális szinten egyaránt.Lengyelné Magyar JuditLengyelné Magyar Judit - Borsod megye egy kistelepülésén lakom. A Pillangó Fejlesztéseken belül a helyi Pro Lecsó programokban a felnőttoktatási tananyag oktatását és a kert-szervezési teendőket látom el. Feladataim közé tartozik a helyi kerti csapattal való folyamatos együttműködésen túl az önkormányzattal való kapcsolattartás és a program helyi szintű továbbfejlesztésében való részvétel is.dr. Nagy Katalindr. Nagy Katalin - EU-szakértő, szociológus-közgazdászként főként munkaügyi, foglalkoztatási, esélyegyenlőségi és szociális kérdésekkel foglalkozom, a hazai, és adott esetben az európai uniós vetületükkel egyaránt. 2012-13 folyamán az Egyesület kutatási programját vezettem, a szociális segély 2012. évi csökkentésének hatásairól. A ProLecsó programban tervezéssel és a program gyakorlati megvalósításával foglalkoztam egyes településeken. Az Egyesület elnökségének tagjaként, kutatási szakértőként az aktuális kutatási feladatok előkészítésében és megvalósításában veszek részt, illetőleg szükség szerint közreműködöm az Egyesület stratégiai jellegű döntéseinek, pályázatainak kialakításában is.Réthy KatalinRéthy Katalin - Az ELTE-n végeztem, mint biológus, mesterdiplomámat a hollandiai Wageningen egyetemen szereztem agroökológia- ökológiai gazdálkodás szakon. Szakmai gyakorlatomat az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézeténél végeztem a közvetlen értékesítési láncok, a közösség által támogatott mezőgazdaság témakörében. Az ökológiai mezőgazdaság társadalmi és környezeti vonatkozásai érdekelnek leginkább, úgy gondolom, hogy a vegyszermentes, kisléptékű mezőgazdaság elterjesztésével sok probléma orvosolható. A Pro-Cserehát Egyesületnél a Pro Lecsó programok szakmai teendőit látom el, valamint a tudástár szerkesztésével foglalkozom.


Kalóz Attila Kalóz Attila - Ároktő: 2016 tavaszától vagyok az ároktői Pro Lecsó kert oktató-intézője. A mezőgazdaság mindig is közel állt hozzám; családommal évtizedek óta kertészkedünk, de a vegyszermentes gazdálkodást igazán a Pro Lecsó programon keresztül ismertem meg. Szeretném, ha a jövőben minél több Pro Lecsó kertészünk lenne, akik saját tapasztalatuknak köszönhetően ismerik fel, mennyivel jobb és gazdaságosabb a maguk és családjuk számára az egészséges étkezés.


Tóth Gábor és Tóth Attila Tóth Gábor - Edelény: 36 éves, négygyerekes családapa és az edelényi Pro Lecsó gazdaság oktató-intézője vagyok. Gyermekeim nevelése sokat segít abban, hogy hasonló módszereket alkalmazzak a nyolc helyi kertész munkájának irányításában, hiszen a kertészkedést mindannyiunknak – így nekem is – tanulnunk kell.

Tóth Attila - Edelény: 43 éves, érettségizett, kétgyermekes családapa vagyok. Évek óta önkénteskedem és aktívan dolgozok a Bódva-völgyi Közéleti Roma Nők Egyesületénél, valamint a Pro-Cserehát Egyesületnél. Az edelényi Pro Lecsó programban látok el kommunikációs feladatokat.


Ronkovics Zoltánné, Illés Andrea Ronkovics Zoltánné - Hejőpapi: Többéves őstermelői gyakorlat után a Pro Lecsó kertben folyó mezőgazdasági munkát felügyeli, a tartósítási munkákat irányítja; továbbá részt vesz a Pro Lecsó minősítés folyamatában.

Illés Andrea - Hejőpapi: Korábban több évet töltött mezőgazdasági növénytermesztésben magolástól a piacra kerülésig. A Pro Lecsó tananyag oktatásáért és az adminisztrációért felelős Hejőpapiban.


Horváth Ernőné Horváth Ernőné - Kázsmárk: A Kázsmárkon élő emberekért tevékenykedő „Nem Adom Fel Kázsmárk” Egyesület elnöke vagyok. Nagy családom mellett az embereknek is szeretek segíteni: korábban gyerekeknek szerveztem programokat, kiskertet műveltünk, asszonyokkal közösen főztünk a családi napokon. Most ezeket a tapasztalataimat a Pro Lecsó kertekben kamatoztatom.
vidékfejlesztés   közösségi mezőgazdálkodás   roma   szegénység   vegyszermentes mezőgazdaság   munkanélküliség   részvételi alapú tervezés   Ekler Éva   Kassai Melinda   Lengyelné Magyar Judit   Nagy Katalin   Réthy Katalin  
 
Pillangó Szabadfolyású Fejlesztések a Facebookon
© bffd.hu - Butterfly Free Flow Development
Külföldről támogatott civil szervezet