Céklasaláta almával
 
 
Vitamindùs, nagyon finom, üditő téli salàta. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészithető salàta elöételként vagy màs étel mellett fogyaszthatò.

Hozzàvalòk :
30-40 dkg kis (1-2 cm) darabokra vàgott fött cékla, 1 kis (1-2 cm) darabokra vàgott alma, 1-2 ek olaj, ,1 kk édesemes pirospaprika, sò, bors, 1-2 ek almaecet, napraforgòmag izlés szerint, zöld koriander (fakultativ)

Elkészités :
1./ Összekeverjük a céklàt, és az almàt.
2./ Az öntethez egy kis edénybe beletesszük a pirospaprikàt, borsot sòt és az almaecetet. Jòl összekeverjük és hozzàadjuk az olajat.
3./ Az öntetettel meglocsoljuk a salàtàt, összekeverjük és napraforgòmaggal és zöld korianderrel megszòrjuk.
Gazdagabb vàltozat :
Az alma helyett 1-màsfél vékonyra szeletelt naranccsal és 1-màsfél vékonyra szeletelt lilahagymàval keverjük össze a céklàt.

A receptet köszönjük Zsuzsának!

c1
cékla   saláta   vegetáriánus   vegán   nyers  
 
 
Szólj hozzá!
Pillangó Fejlesztések a Facebookon
© bffd.hu - Butterfly Development
Külföldről támogatott civil szervezet