Fehérbab leves petrezselymes pesztóval
 
 
Hozzávalók:
A leveshez: 200 gramm fehérbab (gyöngybab), 1 nagyobb sárgarépa, 1 fehérrépa, egy karalábé, 150 g kelkáposzta/ kínai kel, egy póréhagyma
A pesztóhoz: egy csokor petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, pár szem dió, 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A babot egy éjszakára vagy legalább pár órára beáztatjuk majd bő vízben fedő alatt kb. 1 óra alatt puhára főzzük, a főzővízbe babérlevelet, mustármagot teszünk. Amíg fő a bab, megfőzzük a levest: a zöldségeket kockára vágjuk, szeleteljük, a káposzta és a hagyma kivételével feltesszük főni alacsony lángon annyi vízben, ami kb. 3 ujjnyira ellepi. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 20 perc elteltével hozzáadjuk a felszeletelt káposztát és a póréhagymát is, további 10- 15 percig főzzük majd hozzáadjuk a készre főtt babot.

A pesztóhoz az alapanyagokat robotgépben simára turmixoljuk, vagy mindent nagyon apróra vágunk és összekeverünk. A leves tálalásakor egy kiskanálnyit teszünk minden tál leves tetejére.

babi
leves   bab   vegetáriánus   vegán   káposzta  
 
 
Szólj hozzá!
Pillangó Fejlesztések a Facebookon
© bffd.hu - Butterfly Development
Külföldről támogatott civil szervezet