Gombapástétom
 
 
Gombapástétom

Hozzávalók
• 1 kis fej vöröshagyma
• 30 dkg gomba (csiperke, laska gomba, erdei gomba, lehet vegyesen is)
• 5 dkg vaj
• 4 gerezd fokhagyma
• 10 szem dió
• friss vagy szárított zöldfűszerek: rozmaring, zsálya, kakukkfű, petrezselyem ízlés szerinti mennyiségben és kombinációban
• só, bors
• Extra: Ha van otthon szárított erdei gomba, akkor 10-20 gramm porrá őrölve, vagy beáztatva áztató lével együtt

Elkészítés
A hagymát és a gombát apróra vágjuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, erre dobjuk a hagymát 3-4 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szárított fűszereket, porított gombát, és 10-15 percig közepes lángon pirítjuk folyamatos kevergetés mellett. Amikor már elkezdett pirulni a gomba, hozzáadjuk az aprított diót és a fokhagymát is, még 1-2 percig pirítjuk. A végén hozzákeverjük az apróra vágott friss zöldfűszereket (ha használunk) és robotgéppel pépesítjük. Ha nincs robotgépünk, akkor a gombát és a hagymát nagyon apróra vágjuk előkészítésnél, és kicsit kevesebb ideig pirítjuk.

gombapástétom

Kenyérrel, kétszersülttel, csíkokra vágott nyers zöldségekkel tálaljuk.


A recept alapjául a Vegasztronámia blog gombapástétom receptje szolgált, LINK: Vegasztrománia

gomba   kence   szendvicskrém   vegetáriánus   ősz   tél  
 
 
Szólj hozzá!
Pillangó Fejlesztések a Facebookon
© bffd.hu - Butterfly Development
Külföldről támogatott civil szervezet