Kínai ihletésű zöldségfasírt
 
 

I. Hejőkeresztúri Főzőverseny "Projektcsapat" csapatának receptje
Kínai ihletésű zöldségfasírt


Zöldségfasírt

Hozzávalók 1 adaghoz (kb. 4 személyre)
Cukkini 300g
Karalábé 300g
Sárgarépa 170 g
Krumpli 300 g
Hagyma 150 g (kb. 2 fej)
Fokhagyma 20 g (kb. 5 gerezd)
Kelkáposzta vagy fehér káposzta (nem számít melyik van, picit más lesz az íze a két káposztától) kb. 500 g
3 közepes tojás
Liszt
Zsemlemorzsa
Szójaszósz
Kínai ötfűszer keverék

Tarka bors

A hozzávaló zöldségeket megtisztítjuk, kézi reszelőn vagy konyhai robotgépen lereszeljük. Ha lehet, akkor külön edényben sózzuk őket és egy 20 percet állni hagyjuk, amíg levet ereszt. Utána alaposan kinyomkodjuk, mert a későbbiekben még fog levet ereszteni a fűszerek hatására és nagyon sok liszt vagy zsemlemorzsa kell majd hozzá! A kinyomkodott zöldségeket keverőtálba tesszük és hozzáadjuk a 3 egész tojást és a fűszereket. Lisztből és zsemlemorzsából annyi kell, hogy fasírt állagú masszát kapjunk. Gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk és közepesen forró olajban kisütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük.

cukkini   sárgarépa   krumpli   kelkáposzta   Hejőkeresztúr   vegetáriánus   vegán  
 
 
Szólj hozzá!
A recept jó!

Kioróbálzam kukorica pehellyel zsömlemorzsa helyett s rízsliszttel, amolyan hobbi vegán sziten (tojás miatt még nem az), nagyon jó lett. Kelendő volt a cucc
Tunkász (2018. január 25.)
Pillangó Fejlesztések a Facebookon
© bffd.hu - Butterfly Development
Külföldről támogatott civil szervezet