Mángoldos párna- házi sajtkrémmel töltve
Hozzávalók a tésztához :
60 dkg liszt2 dkg élesztő
180ml tej
200 ml tejföl
50 ml olaj
1 tojás
1 teáskanál cukor
2csapott teáskanál só
A tésztához az élesztőt a cukorral 1 dl langyos tejben fölfuttatjuk. A többi hozzávalóhoz öntjük és az egészet jól kidagasztjuk. Langyos helyen duplájára kelesztjük.
A mángold leveleket leforrázzuk, a szárat kivágjuk és a leveleket apróra vagdaljuk. Belekeverjük a sajtkrémbe, amit házilag úgy készítünk, hogy egy sűrű szövésű ruhán egy nagy pohár tejfölt egy éjszaka alatt lecsurgatunk. Kicsit megsózzuk.
A megkelt tésztát kétfelé osztjuk, egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, és mint a bejglit föltekerjük. Éles késsel háromszögeket/párnákat vágunk belőle, tepsibe téve megszórjuk szezámmaggal és 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.