Mángoldos párna- házi sajtkrémmel töltve
 
 
I. Hejőkeresztúri Főzőverseny Kismamák, anyukák csapatának receptje

Mángoldos párna- házi sajtkrémmel töltve


Mángoldos párna házi sajtkrémmel töltve



Hozzávalók a tésztához :
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
180ml tej
200 ml tejföl
50 ml olaj
1 tojás
1 teáskanál cukor
2csapott teáskanál só

A tésztához az élesztőt a cukorral 1 dl langyos tejben fölfuttatjuk. A többi hozzávalóhoz öntjük és az egészet jól kidagasztjuk. Langyos helyen duplájára kelesztjük.

A mángold leveleket leforrázzuk, a szárat kivágjuk és a leveleket apróra vagdaljuk. Belekeverjük a sajtkrémbe, amit házilag úgy készítünk, hogy egy sűrű szövésű ruhán egy nagy pohár tejfölt egy éjszaka alatt lecsurgatunk. Kicsit megsózzuk.

A megkelt tésztát kétfelé osztjuk, egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, és mint a bejglit föltekerjük. Éles késsel háromszögeket/párnákat vágunk belőle, tepsibe téve megszórjuk szezámmaggal és 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
mángold  
 
 
Szólj hozzá!
Pillangó Fejlesztések a Facebookon
© bffd.hu - Butterfly Development
Külföldről támogatott civil szervezet