Rakott Kelkáposzta
 
 
Hozzávalók 4 adaghoz:
• 1 kg kelkáposzta
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 30 dkg barna vagy fehér rizs
• 0,5 l tejföl
• 20 dkg reszeltsajt (pl. trappista, pannónia)
• 1 evőkanál olaj vagy vaj
• 4 gerezd fokhagyma
• 1 csokor friss/ 1 evőkanál szárított majoranna

kelkáposzta
Elkészítés:

A rizst leöblítem és dupla mennyiségű vízben felteszem főni egy kis sóval.
Amíg fő, előkészítem a káposztát: A torzsáját kivágom, negyedelem és kb. 1 cm vastagon felszeletelem.

Az apróra vágott hagymát az olajon/ vajon megfonnyasztom, majd ráteszem a felaprított káposztát. Miután kicsit összeugrott, sózom, borsozom és fedő alatt párolom úgy 20 percig.

A tejfölt kikeverem az apróra vágott majorannával és aprított fokhagymával. Amikor puhára párolódott a kelkáposzta, leveszem a lángról és összekeverem a fűszeres tejföllel.

Egy nagyobb jénai/ tepsi aljába teszem a tejfölös kelkáposzta felét, sajtot szórok rá, erre rétegzem a főtt rizst, majd egy újabb réteg kelkáposztát. A tetejét megszóróm a maradék reszelt sajttal és 150 fokon sütöm fél órát. Ha ennyi idő alatt nem pirulna meg a sajt, érdemes kicsit feljebb venni a hőfokot 180 fokra és tovább pirítani 5-10 percet.
kelkáposzta   káposzta   ősz   vegetáriánus  
 
 
Szólj hozzá!
Pillangó Fejlesztések a Facebookon
© bffd.hu - Butterfly Development
Külföldről támogatott civil szervezet