Hozzávalók (kb. 6 adag lesz belőle)
- 0.5 kg sütőtök
- 0.5 kg penne tészta
- 0.5 l tejszín
- 20 dkg reszelt sajt (pl. trappista)
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- morzsolt zsálya
- só, bors
Elkészítés
1. A sütőtököt 170 fokon kb. 1 órán át sütjük, amíg megpuhul, majd kikaparjuk a belsejét
2. olajat melegítünk, ebbe dobjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott hagymát és a szárított vagy friss zsályát. Kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sütőtök kikapart belsejét és 4-5 percig folyamatos kevergetés mellett főzzük. Ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és 2-3 perc alatt sűrűre főzzük, ekkor hozzáadjuk a főtt tészát és reszelt sajttal tálaljuk.
3. Dúsíthatjuk sonkával, szalonnával, ezeket a fokhagymával együtt tudjuk megpirítani