Reggeli muffin
 
 
muffin

Ez a muffin kiváló reggeli/ uzsonna lehet, a teljes kiőrlésű lisztnek és a zabpehelynek köszönhetően sok rostot, az olajos magvaknak köszönhetően pedig sok fehérjét tartalmaz- igazi egészséges energia bomba. Mivel a receptet egy amerikai blog receptje alapján dolgoztam át, a mértékegységek itt csészében találhatóak. Egy csésze 2,5 deciliternek felel meg, mérleg helyett így egy mérőedénnyel is kimérhetjük az alapanyagokat. A magokat és az aszalt gyümölcsöket ízlés szerint variálhatjuk.
Az eredeti változat innen: Link

Hozzávalók:
1,5 csésze liszt (teljes kiőrlésű rozsliszt és sima rozsliszt fele- fele arányban), 1 csésze zabpehely vagy pehelymix, 1 csésze olajos mag (dió, mandula, kesudió, stb.), 1,5 csésze aszalt gyümölcs (sárgabarack, szilva, mazsola, datolya, füge, stb.), 3 evőkanál lenmag, 3 evőkanál barnacukor, 2 evőkanál méz, 2 teáskanál szódabikarbóna, 1 csésze joghurt, 1 alma lereszelve, 1 tojás, vanília, szegfűszeg

Elkészítés
A száraz alapanyagokat, az aszalt gyümölcsöket és a reszelt almát összekeverjük, a tenyereink között alaposan összemorzsolunk mindent, hogy ne legyenek nagyobb darabok az aszalt gyümölcsökből. A keverékhez hozzáadjuk a joghurtot és a tojást, egy villával alaposan összekeverjük. Papírral bélelt muffin formába töltjük (1 formába annyit, hogy a forma szintjéig érjen a tészta) és 160 fokra előmelegített sütőben 25- 30 perc alatt barnára sütjük.

muffin   olajos mag   reggeli   sütemény   teljes kiőrlésű   gabona   zabpehely  
 
 
Szólj hozzá!
Pillangó Fejlesztések a Facebookon
© bffd.hu - Butterfly Development
Külföldről támogatott civil szervezet